Alueellisia lähiruokatapahtumia

Yhteistyössä on voimaa!

Kotimaista lähiruokaa sekä maaseutua juhlitaan Lähiruokapäivän lisäksi lukuisissa eri tapahtumissa ympäri Suomea. Näissä tapahtumissa tuottajat voivat tuoda työtään ja tuotteitaan tutuksi ihmisille lähellä ja kauempanakin sekä houkutella suomalaisia lähiruuan ja palveluiden pariin. Kurkkaa täältä vinkkejä muista lähiruokatapahtumista alueeltasi, koska kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat kaikille ylpeyden aihe!

Pirkanmaan Lähiruokasafari

Pirkanmaalla vietetään lähiruuan superpäivää 10. syyskuuta, jolloin voit vierailla Lähiruokapäivän sekä pirkanmaalaisen Lähiruokasafarin kohteissa ympäri maakuntaa! Lähiruokasafari kutsuu pirkanmaalaisia samoamaan lähiruoan alkulähteille, tutustumaan tiloihin ja tuottajiin, ja katsomaan mitä kaikkea hyvää läheltä löytyy. Tänä vuonna 2022 safari järjestetään jo kahdennettatoista kertaa. Lähiruokasafarin järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Matkailu ry.

Kurkkaa kohteet tapahtumien verkkosivuilta, suunnittele oma lähiruokaretken reittisi ja suuntaa
makuelämysten äärelle.

Kurkkaa tarkemmat lisätiedot täältä!

Taito Varsinais-Suomi

Tänä vuonna Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjänä toimii myös Taito Varsinais-Suomi, joka tarjoaa elintarvikeyrittäjille ulkomyyntitilat Turun vanhalla suurtorilla lauantaina 10.9. klo 12-16.

Lue lisää täältä!

Biotalouskampuspäivä

Tänä vuonna Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjänä toimii myös JAMKin ja POKEn Biotalouskampus, joka viettää syyskuussa biotalouden teemaviikkoa huipentuen avointen ovien päivään lauantaina 10.9. klo 10-15.

Lue lisää täältä!

Närpiön ruoka & mystiikka

Päivien lyhetessä ja raikkaiden syysilmojen saapuessa on sadonkorjuun sekä Närpiön ruoka & mystiikka -tapahtuman aika. Syyskuun toisena viikonloppuna vierailijalle tarjotaan sekä kulttuurisia että kulinaarisia elämyksiä. Perjantai-iltana olet tervetullut tutustumaan kulttuuriin ja ruokaan keskustaan. Lauantaina voit käydä sadonkorjuumarkkinoilla ja vierailla Lähiruokapäivänä avoimilla tiloilla. Lauantaina ohjelmaa järjestetään Öjskosparkenissa (Näsby), Corneliassa (Näsby), Lemonadfabrikenissa (Övermark), Hemmanetissa (Övermark) ja Norrbrossa (Övermark).

Lue lisää täältä!

Seppälän maalaismarkkinat

Maalaismarkkinat järjestetään jo 30. kerran Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteessä. Tänä vuonna juhlistetaan myös Kainuun ammattiopiston 60-vuotista taivalta toisen asteen ammatillisena oppilaitoksena. Markkinat käynnistyvät perjantaina ja lauantaina markkinat ovat osa myös lähiruokapäivätapahtumaa.

Markkinoilla on tarjolla kainuulaisia tuotteita ja herkkuja. Street food -katu tarjoilee markkinaväelle erilaisia herkullisia ruoka-annoksia pieneen tai suureen nälkään. Markkinalavalla on luvassa livemusiikkia KAO konservatorion ja Kajaanin lukion musiikkiopiskelijoiden esittämänä. Työkoneita ja ajoneuvoja on esillä kalustokentällä. Tervetuloa!

Lue lisää täältä!