Mikä on Lähiruokapäivä?

Lähiruokaa ja elämyksiä!

Mistä ruoka tulee, mitä maatiloilla tapahtuu, millaisia tyyppejä ovat maaseudun erilaiset yrittäjät? Lähiruokapäivänä juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomea.

Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita. Joukossa on perinteisten maatilojen lisäksi leipomoa, hillon tekijöitä, makeistenvalmistajia, riistayhdistyksiä, pienpanimoita, yrttitiloja, hunajantuottajia… Löydät vaikka mitä yllättävää, kun suuntaat Lähiruokapäivän kohteisiin! Lähiruokapäivä on makumatka kotimaisten tuottajien luokse!

Useassa paikassa odottaa lämpimän tervehdyksen ja myytävien tuotteiden lisäksi paljon nähtävää!

Hae Lähiruokapäivän järjestäjiä lähelläsi!

 

Vierailija, muista nämä!

  1. Tsekkaa ”Hae järjestäjiä” -sivu ja tarkista aukioloajat.
  2. Noudata yrittäjien antamaa ohjeistusta siitä, minne pihapiirissä saa mennä ja kysy erikseen, saako eläimiä ruokkia.
  3. Varaa mukaasi käteistä rahaa (kaikkialla ei voi maksaa maksukortilla) ja tarvittaessa kylmäkassi viileää vaativille tuotteille.

 

Ilmoittaudu mukaan!

Oletko sinä lähiruuantuottaja? Maaseudun toimija? Tarjoamme kaikille kiinnostuneille myös mahdollisuutta järjestää oma Lähiruokapäivän tapahtuma.

Osallistuva tila tai yritys vastaa kaikista järjestelyistä itse, mutta esimerkiksi naapurin kanssa voi tehdä yhteistyötä ja kutsua heidät vaikka myymään omia tuotteitaan!

Ryhdy järjestäjäksi!