Solstrand

Tilan lisätiedot


Tuotekategoriat


Aukiolo

11:00 - 15:00


Puhelinnumero

0445522555


Lisätiedot

Solstrandissa viljellään valkosipulia käsityönä ilman keinolannoitteita tai myrkkyjä.
Tarjolla on jonkin verran myös muita vihanneksia ja yrttejä: kurkkua, tomaattia, lehtikaalia, mangoldia, maa-artisokkaa, chilejä ym. Isoja Halloween-kurpitsojakin on ensin ehtiville.

Solstrandissa on myös pop-up-ravintola, jossa pääsee maistelemaan vaikkapa kombuchaa. Kombuchaa on sekä kuusenkerkillä maustettuna että sellaisenaan. Ruoaksi tarjolla on kala-, riista-, valkosipuli- ja kurpitsakeittoa ja kahvin kanssa makeaa ja suolaista piirakkaa.

Tilapäivän periaatteiden mukaisesti tarjolla on myös tarinoita niin nykypäivästä kuin historiasta. Tilan rakennukset ovat vanhoja: päärakennus ja alatalo, jossa ravintola ja valkosipulivarastotkin sijaitsevat, ovat 1920-luvulta. Kolmas tilan rakennuksista on 1800-luvun puolivälistä. 1800-luvun viimeiset vuosikymmenet siinä asui parantajana tunnettu muori nimeltä Serafia Waden. Serafiaan liittyy monta kiinnostavaa tarinaa.

Serafia on mukana myös alueen historiaan liittyvässä romaanissa nimeltä Lähteen rannalla elämä. Viime keväänä ilmestynyt romaani kuvaa 1920-lukua ja kansalaissodan jälkimaininkeja Pilpalan kylällä. Myös romaania on ostettavissa Osta tilalta –päivänä.

Jos hyvin käy, Helmi-kana saattaa tuoda viisi tipu-untuvikkoaan ulos nähtäville. Kanojen ja kukkojen lisäksi tilalla on kaksi koiraa ja kissa.

Tilapäivän lopussa eli kello kolmen aikaan halukkailla on mahdollisuus tutustua tilalla tehtyihin uusiin energia- ja jäteratkaisuihin. Päärakennuksessa on sekä aurinkokeräimet että maalämpö ja myös kompostoiva sisähuussijärjestelmä.

Tilapäivä on auki kello 11-15, joskin ajasta voi tarvittaessa joustaa. Solstrandin osoite on Sinervänpolku 15. Matkaa sekä Lopelta, Läyliäisiltä että Karkkilasta on tilalle viitisentoista kilometriä.


Sijainti

Sinervänpolku 15, Loppi

Katso ajo-ohjeet!
Palaa ja aloita uusi haku →