Valkosipulitila Solstrand

Tilan lisätiedot


Tuotekategoriat

  • Kasvikset
  • Juurekset
  • Sienet
  • Muut tuotteet

Aukiolo

11:00 - 16:00


Puhelinnumero

0445522555


Verkkosivut

www.tudeer.fiLisätiedot

Solstrandin suosittu pop up -ravintola aukeaa jälleen päiväksi! Tarjolla herkullista riista-, kala- ja kasviskeittoa sekä suolaisia ja makeita piirakoita. Puoliltapäivin elävää musiikkia: Warren Woima -yhtye esiintyy.

Valkosipulin ja chilin lisäksi Solstrandista voi ostaa porkkanaa, perunaa, papuja, punajuurta, maa-artisokkaa, mangoldia, munakoisoa, tomaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa ja yrttejä. Säilykkeinä on myynnissä muun muassa herkullista valkosipulihilloketta, makeita hilloja sekä kuivasieniä.

Solstrand on mikrotila, jossa kaikki viljely tapahtuu käsivoimin. Tilan pinta-ala on niin pieni, ettei luomusertifikaatin saanti ole mahdollista. Tuotteemme ovat kuitenkin täysin puhtaasti kasvatettuja ilman keinotekoisia torjunta-aineita. Lannoitteena käytetään Pelto-Seppälän nautojen lantaa ja omien kanojen pehkua sekä kotitalouskompostia.

Solstrandin päärakennus on vuodelta 1929 ja se on alun perin asuintaloksi rakennettu. Pitkä alatalo rannassa on palvellut monena, tällä hetkellä siinä on ikkunaentisöintiverstas, varastotilaa, puuliiteri ja sauna sekä yläkerrassa makuu- ja juhlatila. Tilan vanhin rakennus on mökki sillan kupeessa. Siinä on asunut parantajaeukko Serafia 1800-luvulla.

Solstrand-nimen Sinerväkosken tila sai 1964, kun siitä tuli Matteus-seurakunnan leirikeskus. Lassi Tudeer osti tilan 2003, jonka jälkeen tilalla alettiin pikku hiljaa viljellä monenlaista.

Tilan työt tehdään siis käsin ja tekemässä ovat vain Marika ja Lassi Tudeer. Aika ei riitä kaikkeen: se tehdään mitä ehditään, ja loput jätetään tekemättä. Viljely ei ole ainut työmme: Marika on kieltenopettaja ja kirjoittaa muun muassa lehtiin. Myös Lassi opettaa Lopen opistossa ja lisäksi soittaa kahdessa erilaisessa bändissä.

Kirjassa ‘Makasiini – maallemuuttajan tarinoita’ on asiatekstejä, novelleja ja kertomuksia elämästä maalla, luonnosta, eläimistä ja historiasta. Mukana on myös asiaa ruoasta ja ruokaohjeita sekä 321 valokuvaa. Romaani ‘Lähteen rannalla elämä‘ puolestaan kuvaa elämää hämäläiskylässä vuonna 1923. Molemmat kirjat ovat Marika Tudeerin kirjoittamia ja kuvaamia ja niitä on ostettavissa tilalta.

Yläpihalla sijaitsevat aurinkokeräimet ja Mullis-sisähuussin säiliö verannan alla.

Ruokaa ja myyntituotteita on tarjolla yläpihan katoksessa. Voit nauttia ruoan tai piirakkakahvit missä päin puutarhaa tahdot. Pöytäryhmiä on katoksen lisäksi rannassa sillan kupeessa ja yläpihan kiviterassilla sekä verannalla.

Parkkitilaa on rajoitetusti, joten läheltä tuleville suosittelemme polkupyörää tai kävelyä. Auton voi jättää myös läheisen Liitontalon parkkipaikalle.

Sunnuntaina 11.9. vietetään vielä rääppiäisiä verannalla, joten jos et ehdi paikalle lauantaina, voit tulla seuraavanakin päivänä.


Sijainti

Sinervänpolku 15, Loppi

Katso ajo-ohjeet!
Palaa ja aloita uusi haku →